Jäsenuutisia, jäsenten kuulumisia

Jäsenuutisia osiossa kerrotaan Urheiluratsastusseura Tammer Ridersin jäsenien kilpailu-, valmentautumis- ja muita hevoskuulumisia. ALAVALIKON KAUTTA näkyy LISÄÄ kuvia, edustamassa olleet joukkueet ynnä muuta(selaimessa vasemmalla tai mobiilisovelluksessa erillinen valikko, ylhäällä?)

Kuulumisia ja valokuvia voi laittaa sähköpostitse sivuston ylläpitäjälle (tammerriders@gmail.com). Toivomme myös muidenkin kuin kilpailevien ratsastajien esittelyitä sivustolle.

Saskia ja Mörkö Laatuarvostelussa 16.10.2021 5/24, eli 24 osallistui ja he olivat viidensiä
Kuva Krista Rostén
Saskia ja Mörkö Keijärvessä uimassa
Saskia Mörköllä ja Eva Sandbäck Epelillä
Kuva Leena Mäkelä
Tanja Pyykkö ja Anu Tapola-Vugts sekä Pekka poni
Laaksolan Ratsastuskoululla
Tanja Pyykkö ja Pekka, Laaksolan Ratsastuskoulu
Pararatsastuksen aluemestaruus 20.9.2020
Maria Hilli ja Fürstin Fernanda (Fürstenball- Diamond Hit)
Maiju Kristiina Nurminen ja Debut de la Vie
Kuva Hanna-Mari Lahtinen
Tanja Pyykkö Special Olympics mestaruuskilpailuissa 2019
Hanna Eiranto ja Toivo. Kuvaaja Aura Sainio.
Salla-Tuulia Pihkanen ja Hemiris
Salla Pihkanen ja Hemiris
RIP’s Debut de la Vie 42 NF
Labrador 21 (kuva: Hanna-Mari Lahtinen)
Hanne Eiranto ja Toivo Hapelinpoika
Kata ja Steffen Ypäjällä 2018
Katariina Laitinen ja Steffen (Lepas Hofstern) Ypäjällä 2018
25.5.2018 Maiju Seppä -RIP's Debut de la Vie

Saskia Vanhalakka ja Mörkö
 

Moi!

Olemme Saskia Vanhalakka ja Mörkö (Jatkolan Jääkäri i. Lastun Leka e. Montsaana ei. Nysteri). Mörkön toinen omistaja ja "mamma". on Leena Mäkelä.

Tällä hetkellä asustamme Ylöjärvellä Mäkkylässä. Mörkö sai loppuvuoden rutistuksen suomenhevosten 4-v laatuarvostelun jälkeen ottaa lungimmin ja palautua rauhassa koitoksesta. Nyt olemme pikku hiljaa palailleet reenien makuun, sillä tähtäimessä on ensi kaudella viisivuotiaiden laatuarvostelu.

Meillä on sinne finaalipaikka, sillä syksyllä Mörkö oli nelivuotiaiden suomenhevosten kokonaiskilpailun viides. Esitin itse molemmat lajit (tai, no, Mörkö esitti ja minä olin kyydissä ). Tuo esiintymisen taito taitaa olla mukavan kilparatsun ominaisuus.

Näihin asti treenataan kotona, käydään parit pikku kisat ja pidetään hauskaa! Pitkällä tähtäimellä päätavoitteenamme on kouluttaa tämä hyvällä kapasiteetilla varustettu nuori mahdollisimman hyvin valmentajani Jutta Kantarin ja tukijoukkojen kanssa. Liikkumaan keveästi ja ilolla! Tietenkin niin, että pysyisi samalla kunnossa ja terveenä.

Ps. Tässä nuoren koulutuksessa meitä auttaa myös seuran Eva ja Pikku-Epeli! Epeli rauhoittaa räjähtelevää Mörkyliä, kun lumet tippuu maneesin katolta tai muuten jännittää, meidän ihanassa dressage-ryhmässä!

Pps. Pistin oheen myös kesäisen kuvan. Kyllä tämä talvi on kohta selätetty ja päästään kaikki nauttimaan auringosta ja lämmöstä!

Kisakuva: Krista Rostén

 

 

 

 

 

 

 

Tanja Pyykkön kuulumisia
 

"Tanja Pyykkö on muutaman vuoden ajan käynyt Laaksolan Ratsutilalla Susanna Brix-Parkkisen tunneilla. Onneksi koronankin aikana ratsastustunnit jatkuivat, koska

säännöllinen ratsastus on tarpeen kehittymisen vuoksi mutta myös Tanjan yleisen hyvinvoinnin takia.

 

Susanna Brix-Parkkinen lopetti Laaksolassa opetustyön ja nyt Tanja totuttelee uuteen opettajaan. 

Susanna Brix-Parkkinen on ollut Tanjan ratsastuksen kehittymisessä avainhenkilö ja olemme erityisen kiitollisia hänen panoksestaan.

 

Talvella suuri onni osui Tanjan kohdalle kun Anu Tapola-Vugts, pararatsastuksen avustajakurssin käynyt avustaja, aloitti Tanjan avustamisen Laaksolassa. Tanjan toiminnanohjauksen haasteiden takia avustaja on tarpeen ennen ja jälkeen tunnin. Taitava, kokenut Anu on päässyt todella hyvin vauhtiin Tanjan kanssa. ”On ollut hienoa päästä tutustumaan Tanjaan. Hän on taitava hevosten kanssa,huumorintajuinen ja energinen nuori nainen.”

 

Tanjan haaveissa vuonna 2022 on ratsastaa ahkerasti ja mahdollisesti osallistua seura- ja ehkä jopa aluetason kisoihin, jos ratsun saaminen lainaksi onnistuu. 

Muistoissamme on yhä Hämeen alueen pararatsastuksen aluemestaruuskisa vuonna 2020, josta Tanjalle tuli hyvä tulos ja aluemestaruus."

Yllä olevan kirjoitti Tanjan äiti Riikka Pyykkö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pararatsastuksen aluemestaruus 20.9.2020
 

1. Tanja Pyykkö - Frodo III Tammer Riders
2. Tanja Sellman-Rauhamäki - S.O. Pikku Myy Oriveden Ratsastajat
3. Maiju Kristiina Nurminen - Lita VI Tammer Riders

 

 

 

 

 

Maria Hillin terveiset:

 

Treeniterveiset Tukholmasta!

Kuten Suomessa myös täällä on kaikki kilpailut peruttu toistaiseksi, joten kilpailukausi vaihtui harjoitteluun.

Minna Leppäsen omistama 8- vuotias Fürstin Fernanda (Fürstenball- Diamond Hit) ehti avata kauden Strömsholman kisoissa sijoittuen vaativa a luokassa ja debytoi Prix St. Georg luokassa. Tällä kaudella on tavoitteena on kilpailla Prix St Georg ja Intermediare I luokissa.

Vuotta nuoremman täyssisko Fürstin Zirkonian oli tarkoitus aloittaa kilpailut toukokuussa mutta aloitus siirtyi nyt pidemmälle tulevaisuuteen.

Lisäksi 4- vuotias tamma Cimosa (i. Ekeholms Bonito, om. L. Montgomery) harjoittelee ahkerasti 4-vuotistestiä varten, joka järjestetään kesäkuun lopussa Strömsholmassa.

Kilpailuihin olemme päässeet valmistautumaan kaikkien hevosten kanssa koulutuomari Pia Fälthin johdolla täällä järjestetyissä koulurataharjoituksissa, mikä on ollut todella suuri apu tässä tilanteessa. Kotona treenaamme viikottain Louise "Lussan" Nathhorstin kanssa ja lisäksi Jenny Eriksson ehti käydä muutaman kerran meitä katsomassa talven aikana.

Tästä kesästä ja kilpailukaudesta tulee nyt hyvin erilainen kuin oli suunniteltu, mutta onneksi olemme kuitenkin pysyneet terveinä sekä ihmiset että hevoset ja pystyneet ratsastamaan ja harjoittelemaan kokoajan täysipainoisesti.

Tsemppiä treeneihin ja pysykää terveenä!

 

Maiju Kristiina Nurmisen kuulumisia:

 

Tavoitteet kaudelle 2020 :

Kauden 2020 aikana tavoittelen henkilökohtaisen osaamiseni vakinaistamista yhä varmemmin HeA tasolle. Haluan kehittää taitojani siten, että ratsastuksestani tulisi yhä eleettömämpää, motivoisin hevosta tekemään parhaansa, sekä pystyisin tuomaan esiin sen vahvuudet. Haluan oppia ratsastamaan erilaisia hevosia, jotta kykenisin soveltamaan omaa tekemistäni yhä paremmin tilanteen mukaan.

 

Kilpailujen osalta pyrkimyksenä on startata mahdollisimman paljon kansallisia paraluokkia nousujohteisin tuloksin, yltää aluemestaruuksissa mitalisijalle, sekä osallistua ensimmäistä kertaa SM-kilpailuihin. Nykyisen ponini kanssa kilpailemisen rinnalla työstämme sille nuorempaa seuraajaa, josta olisi määrä tulla kilpakumppanini vähintään kansalliselle tasolle.

 

"Vuosi 2020 on Tanja Pyykön yhdeksäs kilpailuvuosi.

Viime vuoden huippukohta oli osallistuminen Ratsastuskoulujen oppilaiden mestaruuskisoihin.
Ohjelmana oli FEIn tutustumisohjelma ja kilpailu oli Tanjalle ensimmäinen kerta pitkällä radalla.
Valtava määrä kilpailijoita ja kisahälinä veivät Tanjan huomiota, mutta siitä huolimatta Tanja sai suoritettua hyvän radan.
Huipputaitavat valmentajat Susanna Brix-Parkkinen ja Marissa Henttinen ovat valmentaneet Tanjaa jo jonkin aikaa, heille valtavan suuri kiitos!

 

Tänä vuonna Tanjan tavoitteena on osallistua - seuratason kisojen ohella - heinäkuussa Ypäjällä ratsastuskoulujen oppilaiden mestaruuskisoihin sekä
syyskuussa Hämeen alueen pararatsastuksen mestaruuskisaan Ypäjällä ja Special Olympics mestaruuskisoihin Harjussa.

Aluetason kisaan osallistuminen on mahdollista vain, jos sopiva hevonen löytyy Tanjan käyttöön noihin kisoihin.
Special Olympics mestaruuskisoissa Harjussa hevoset arvotaan osallistujien kesken, joka sekin luo oman tunnelmansa kilpailuun."

Tavoitteita täytyy olla!"

Kuvassa Tanja Special Olympics mestaruuskilpailuissa 2019
 

 

Hanne Eiranto ja Toivon suunnitelmia tulevalle kaudelle:

 

Moikka, tässäpä vihdoin meidän kisasuunnitelmia tulevalle kaudelle:

Kauden 2020 päätavoitteena on päästä starttaamaan kansallisia HeA-luokkia. Samalla pitäisi sitten saada tulostaso nousemaan; viime vuonna 2-tasolta (nyk. Alue) hankitut 60-63% tulokset on tarkoitus nostaa lähemmäs 65%.

 

Valmentajanamme toimii Ida "Iitu" Toiviainen, jonka silmän alla pyritään valmentautumaan kahdesti viikossa. Muun ajan Toivon mieli ja kroppa pidetään virkeänä vaihtelevalla työskentelyllä maastossa ja kentällä, vapaapäiviä unohtamatta.

 

Tässä vielä kuva viime vuoden HeA-luokasta.

Kuvaaja  Aura Sainio.

 

Salla-Tuulia Pihkasen ja Hemiriksen tulevan kauden suunnitelmat:

Tulevan (viimeisen junnuvuoden) päätavoitteena on Keravalla elokuussa järjestettävätjunioreiden sm-kisat kenttäratsastuksessa. Lisäksi tavoitteena saada kentässä tasaisia hyviä tuloksia 105 cm luokista, nousta rataesteillä 120 cm tasolle sekä kilpailla kouluratsastuksessa heA luokissa nousujohteisin tuloksin.

 

Viikottaisesta kotivalmennuksesta vastaa Viljakukka Lähteenmäki sekä Jonna Äikäs. Käymme säännöllisesti myös Kalle Nykäsen estevalmennuksissa sekä Emilia Kaikkosen kouluvalmennuksissa.

 

Kuvassa Salla ja Hemiris

 

 

 

 

 

Esittelyvuorossa Maiju Kristiina Nurminen os. Seppä


Moikka ! Nimeni on Maiju Kristiina Seppä. Olen 25 vuotias parakouluratsastaja Tampereelta. Kuulun Tammer Ridersiin, ja olen kilpaillut sekä avoimia että parakoululuokkia vuodesta 2017 lähtien. Ratsastuksen aloitin 5 vuotiaana Pollen Potkussa Kangasalla. Ajelehdittuani hieman alle kymmenisen vuotta muilla talleilla, olen palannut jälleen kotiin, ja valmentaudun yhä ensimmäisen opettajani Päivi Jaakkosen johdolla ratsastaen hänen hevosillaan.

Pääasiallinen kilpakumppanini on VaB tasoinen, vuonna 1994 syntynyt New forest ori RIP’s Debut de la Vie 42 NF. Debut on itselläni puoliylläpidossa. Olemme startanneet yhdessä avoimia luokkia sekä seura- että aluetasolla, ja paraluokkia seura- ja kansallisella tasolla. Meillä on hallussamme Hämeen parojen aluemestaruuspronssi 2018.

Toinen ratsuni on melko tuore tallimme tulokas, PRE ruuna Labrador 21 tutummin Zizou, tasoltaan myös VaB. Vuokraan Sisua treenaamiseen, sekä kilpailen sen kanssa paraluokkia. Tavoitteenani on kvaalata se Debutin tavoin SM-tasolle asti.

Tavoittelen yhteistyön hiomista molempien hevosten kanssa mahdollisimman saumattomaksi. Pyrin ahkeralla treenaamisellani kohti eleetöntä ja kaunista ratsastusta, jossa selätän mahdollisimman paljon liikuntarajoitteeni asettamia haasteita mm. istuntani suhteen. Kilpailutavoitteeni ovat parojen SM-kilpailut 2020, sekä yltää lopulta ratsastamaan paraolympialaisiin.

Ensimmäisessä kuvassa on RIP’s Debut de la Vie 42 NF ja valkoinen hevonen on Labrador 21 (kuva: Hanna-Mari Lahtinen)

 

 

 

 

 

Vuoden 2019 Hanne Eirannon ja Toivo Hapelinpojan kisakausi alkoi hienosti

suunnitelmissa on päästä starttaamaan HeA-luokkia tämän kauden aikana, mutta aloitetaan nyt vielä HeB-luokista, kun viime kausi loppui vähän kesken heinäkuussa, eikä olla talven aikana oltu aitojen sisällä.

Toivo on ollut omistuksessani vieroituksesta lähtien. Ostin sen isän aikanaan Tanskasta ja kun Hapelista ei ollut enää ratsuksi, ori meni kasvattajalleen siitospuuhiin. Valitettavasti Toivo jäi Hapelin ainoaksi jälkeläiseksi. Toivo on luonteeltaan kuin Peter Pan, poika joka ei koskaan kasva aikuiseksi. Näin keväällä varsinkin ruuna on välillä hieman raskas, kun jekkumestarilta eivät temput kesken lopu. Ilkeä se ei kuitenkaan ole, vain ylivilkas. Kilpaileminen ja valmentautuminen Toivon kanssa on helppoa, se on joka tilanteessa luotettava ja toimiva. Valmentajamme Ida Toiviainen on kehunut ruunaa, kun se on aina uudessa paikassa heti kuin kotonaan.

Kuva: Jari Niemenmaa

 

 

 

 

 

 

 

Seuramme Katariina Laitisen kuulumisia;

Hei kaikille!

Meille kuuluu Steffen (Lepas Hofstern) kanssa hyvää. Saimme kuluneella kaudella valmentajani Nina Dunderin kanssa nostettua hevosen koulutusastetta ja pääsimme starttaamaan Prix st Georges - luokkissa. Kävimme erilaisissa kisoissa ja saimme hyvää kokemusta kisarintamalta.

 

Loppukaudesta Steffe jäi sairaslomalle luuliikavamman vuoksi. Nyt se on palannut takaisin normitreeniin. Olemme tuoneet Steffen lähemmäksi kotia, sillä valmentajani on toistaiseksi Tanskassa. Steffe on kotiutunut hienosti Kurvolan Ratsutilalle.

Valmennuskuviot ovat talven osalta vielä hieman avonaiset. Ninan kanssa tarkoitus treenata hänen käydessä Suomessa. Tulevan kauden tavoitteet ovat jatkaa nuorten ratsastajien kansallisen tason sarjakilpailuita ja osallistua SM- kisoihin. Tavoitteena on myös nostaa hevosen koulutustasoa Inter 1- tasolle.

Legolle (Legolas) kuuluu myös hyvää. Jaana Kivimäki on tiiminsä kanssa pitänyt hyvää huolta Legosta ja heidän yhteistä taivalta on ollut ilo seurata. Lego on päässyt matkustamaan paljon ulkomaille ja heidän valmennus -ja kisamatkoista on ollut mukava kuulla sekä lukea lehdistä. Legon kyllä kelpaa, sillä tämä pääsee talveksi etelän lämpöön treenaamaan. Olen tosi tyytyväinen, että Legon ja Jaanan tiet kohtasivat. He ovat hieno pari!!

Toivon kaikille Tammer Ridersin jäsenille antoisia hetkiä hevosten parissa. Nautitaan näistä hienoista ystävistä!

T. Kata :)

Kuvat: Katan Äidiltä, Lotta Luomajärveltä ja Legolasin kuva MM-kilpailuista.

 

 

 

Katariina Laitinen ja Lefas Hofstern Ypäjällä 8-10.6.2018, mm. sijoitus toiseksi perjantaina vaativa B luokassa, ja lauantaina ratsukon ensimmäinen vaativa A luokka (jossa tuloksellaan viidenneksi)!

 

Maiju Seppä starttasi ensimmäisen kansallisen tason luokkansa pararatsastuksessa 3-tasolla 25.5.2018

Maiju Seppä - Kamar's Fair Play ,
ensimmäisissä vammaisratsastuskilpailuissaan 23.4.2017
Tyylimestaruuden palkintojenjaossa voittaja Villiruusu Hanhilahti hevosella Hemiris 11.9.2016 Niihamassa
Satu-Maria Jauhiainen ja Usla, Hämeenkyrö 2015, kuva: Laura Leppäkorpi
Villiruusu Hanhilahti- Hemiris, kuva on Hämeen alueen este-joukkuemestaruuksista 2.8.2015 Tampereelta
Katariina Laitinen - Legolas, Lappeenrannassa 4-tason koulukisoissa 24-25.7.15
Linda Leppämäki ja Cody, Horze KaamosCup Finaali 15.2.2015
Elli-Noora Kivistö ja Laageind's Janneke, SM 2013 Peuramaa
Elli-Noora Kivistö ja Laageind's Janneke, Ypäjän kansalliset
Salla Pihkanen - Wii Isidore

 

18.6.2017

  Ratsastuksesta merkitystä koko elämälle - lue TaRilaisen Tanja Pyykön haastattelu Aamulehdestä

Pararatsastajat Maiju Seppä sekä Tanja Pyykkö  vammaisratsastuskilpailuissa 23.4.2017

Kilpailut järjestettiin Harmoniatallilla Tampereella. Maijun ratsuna Kamar's Fair Play ja Tanjalla ratsuna Balu

Villiruusu Hanhilahti voitti Hämeen alueen tyylimestaruuden esteratsastuksessa 11.9.2016 

Tampereella. Estekorkeus 95cm, taitoarvostelu.  

Samoissa kilpailuissa mutta 1-tasolla sijoittuivat jaetulle hopealle aikuismestaruusluokassa Laura Reentie hevosella Leedi, joka toimii Viitaniemen ratsutilalla opetushevosena. Pronssille kirivät Liza Aura ja Patonki.

Merilin Skippari hopealle tyylimestaruusluokassa Hämeen alue-estemestaruuksissa

Merilin ratsasti toiseksi 95cm taitoarvosteluluokassa hevosellaan Clitschko 13.9.2015 Tampereella.

 

Satu-Maria Jauhiainen hopealle kouluratsastuksen aluemestaruuksissa 12.9.2015

Satu ja Usla ottivat hopeaa Hämeenkyrössä senioreiden mestaruusluokassa, jossa TaRia edustivat myös Kati Sillanpää-Ravaldi (neljänneksi) sekä Tiina Nygård-Ronald (kuudenneksi). 

 

Villiruusu Hanhilahti edusti Tammer Ridersia kenttäratsastuksen Hämeen alueen mestaruuksissa

15-vuotias Villiruusu oli 3-tason tutustumisluokassa (kenttämestaruusluokka ponit ja hevoset) kahdeksas hevosella Hemiris, puhtailla este- ja maastoesteradoilla! Kilpailu ratsastettiin Kangasalla 29.8.2015.

 

Katariina Laitiselle sijoituksia 4-tason kouluratsastuskilpailuissa heinäkuussa

Katariina Laitinen ratsasti toiseksi Hyvinkäällä 12.7.15 VaativaB-luokassa hevosella Legolas.

Katariina ja Legolas sijoittuivat myös Lappeenrannassa neljänneksi 24.7 luokassa VaB (ANIMAGI Dressage Future Cup)

ja toiseksi 25.7 VaB tuloksella 67,763%

 

 

 

Satu-Maria Jauhiainen sijoittui 4-tason kouluratsastuskilpailuissa

 

Satu-Maria Jauhiainen ja Usla sijoittuivat Kiuruvedellä vaativaB-luokassa hienosti toiseksi 23.5.2015 ja VaativaA-luokassa neljänneksi 24.5.2015

 

 

Linda Leppämäelle hienosti toinen sija

 

Horze KaamosCupin Finaalissa

 

Tammer Ridersin nouseva lupaus 16-vuotias Linda Leppämäki ratsasti upeasti Horzen KaamosCupin esteratsastuksen finaalissa Tampereen ratsastuskeskuksessa hopealle sunnuntaina 15.2.2015. Lindan luottoratsuna toimii vuonna 2007 syntynyt Cody niminen tamma.  Tammer Riders onnittelee Lindaa upeasta suorituksesta ja toivottaa menestystä myös tuleviin koitoksiin.

 

 

.